Vyöhyketerapia

Vyöhyketerapia on hoitomenetelmä, joka sisältää jalkojen tai/ja käsien heijastepisteiden käsittelyä. Heijastepisteet vastaavat määrättyä kehon kohtaa eli keho heijastuu pienoiskoossa käsiin, korviin ja jalkapohjiin. Jalkaterät ja kämmenet toimivat näin koko elimistöä heijastavina alueina ja niiden kautta vaikutetaan autonomiseen hermostoon. Vyöhyketerapian erilaiset hieronta- ja painelutekniikat ovat suunniteltu auttamaan Qin virtaamista ja hajottamaan tukkeumia. Tavallisesti hoidossa käsitellään vain jalkapohjia, mutta siihen voidaan liittää myös käsien hoito ja korvapistehoito eli aurikuloterapia. Hoitotekniikkani on tuntuva, mutta kuitenkin kivuton.

Vyöhyketerapia on tehokas apu stressin, jännityksen ja väsymyksen hoidossa. Hyviä tuloksia on saatu myös mm. raskausajan turvotuksien hoidossa, synnytyksen käynnistämisessä sekä päänsäryn, migreenin, virtsatievaivojen, flunssaoireiden, verenpaineen, kaikkien hormonaalisten vaivojen, ruoansulatusongelmien, unettomuuden sekä selkäkipujen hoidossa. Terapia toimii lisäksi ehkäisevästi sairauksia vastaan vahvistaessa ja tasapainottaessa kehoa. Jos et kärsi eritysiesti mistään vaivasta, voit tulla hoitoon vain nauttimaan. Vauvojen ja pienten lasten hoitoaika on varsin lyhyt. Odottavien äitien osalta teen yhteistyötä neuvolan tai äpkl:n kanssa.

Hoito tapahtuu hoidettavan maatessa tai istuessa rentoutuneesti. Housujen lahkeet kääritään polveen saakka. Hoito kestää yleensä 45-60 min. Hoidon jälkeen olo voi olla rentoutunut, usein väsynytkin. Aineenvaihdunnan vilkastumisen huomaan usein siitä, että vessassa voi joutua käymään tavallista useammin.