Puhun mieluummin pienokaishoidoista kuin vauvahoidoista, sillä luontaishoidot soveltuvat niin synnytyksen käynnistyksen aktivointiin, avuksi vauvojen koliikkiin tai esim. isomman lapsen vatsavaivojen, pääkipujen ja pelkojen helpottamiseen.
Synnytyksen lähestyessä on hyvä aktivoida kehon omia keinoja synnytyksen käynnistämiseen luonnollisesti. Myös neuvolat ja kätilöt ohjaavat asiakkaita hoitooni, jolla on pystytty helpottamaan myös synnytykseen liittyviä pelkoja ja epävarmuutta.
Heijastepisteiden kevyellä hieronnalla on erinomaisia kokemuksia erilaisten itkutilojen (vatsavaivat, koliikki, nukkumisvaikeus) hoidossa. Yleensä muutama hoito riittää ja ne tehdään noin 3 päivän välein. Olen myös perehtynyt äitiyspoliklinikkojen kotihoito-ohjeisiin ja usein hoitoon liittyvä ravintoneuvonta sekä vanhempien oma turvallisuuden tunne rauhoittaa kokonaistilannetta.
Olen saanut hyviä kokemuksia ja asiakaspalautetta tulehduskierteessä olevien lasten hoidoista, jotka on toteutettu pääosin vyöhyketerapian, kivihoidon ja aurikuloterapian menetelmillä.
Apua moninaisista syistä johtuvaan yökasteluun saadaan pehmein ottein toteutettavasta akupistehoidosta ja aurikuloterapiasta yhdessä.
Monet luontaishoidot kuten kukkaterapia ja meridiaanihieronta tietyin eteerisin öljyin soveltuvat hyvin lapsille ja vauvoille. Hieronnassa voidaan käyttää lisäksi pehmeän lämpimiä kiviä. Kivet sopivat myös aisti- ja kosketushoitona vammaisille sekä oppimisvaikeuksista ja ylivilkkaudesta kärsiville lapsille.