Aurikuloterapia

Ranskalainen Paul Nogier kehitti korva-akupunktuurin pohjalta nykyisen korvapistehoidon, jota kutsutaan aurikuloterapiaksi. Hoitomuodon juuret ovat kiinalaisessa lääketieteessä.

Edullisella ja vaivattomalla hoitomuodolla olen hoitanut mm. käsi- ja jalkakipuja, verenpainetta, suolistovaivoja, närästystä, unettomuutta, stressiä, laihdutusta, lasten astmaa ja korvatulehduksia, poskiontelontulehduksia sekä iskias- ja selkäsärkyjä. Myös virtsatie- ja hormonaaliset vaivat ovat saaneet hyvän hoitovasteen. Kroonisessa vaivassa aurikuloterapia toimii tukihoitomuotona. Aurikuloterapia voi toimia nopeana kivunlievittäjänä (venähdykset, luunmurtumat, haavaumat, suolistokouristukset ja sappikivivaivat), lisäksi sitä voidaan käyttää erilaisten riippuvuuksien hoidossa. Pahoissa tulehdussairauksissa aurikuloterapia toimii täydentävänä luontaishoitona.

Hoidon aluksi etsitään hoidettavat pisteet, joita painellaan puikolla. Tämän jälkeen pisteisiin asetetaan erityiset siemenlaput 5 päivän ajaksi. Hoidon kesto paikan päällä on noin puoli tuntia.